İLK YARDIM EĞİTİMİ
Herhangi bir hastalık veya kaza sonucu sağlığı tehlikeye girmiş olan kişiye olay yerinde sağlık personeli gelinceye kadar tıbbi araç gereç aranmaksızın eldeki olanaklar ile yapılan ilaçsız uygulamalardır.
OPERATÖRLÜK EĞİTİMLERİ
Temel operatör eğitimi, iş makinalarının nasıl kullanılacağına dair temel bilgiler içeren, iş makinaları kullanımında dikkat edilmesi gereken riskleri tanıtan bir eğitimdir.
MESLEKİ EĞİTİMLER
Mesleki Eğitim programları, gelişmelere bağlı olarak esnek ve sürekli güncellenmeye uygun bir yapıda tasarlanmış olup bireyler kazandıkları güncel meslekî yeterlikler doğrultusunda istihdam edilebileceklerdir.
HİJYEN EĞİTİMİ
Her iş kolunun özelliğine göre çalışanın kendisinin ve halkın sağlığını tehlikeye sokmayacak biçimde hizmet vermesini sağlamak amacıyla yapılacak uygulamaların ve alınan temizlik önlemlerinin bütünüdür.
YANGIN EĞİTİMLERİ VE YANGIN TATBİKATI
Yangın söndürme eğitimi, her şirketin yangın önleme tedbirlerinin alınmasından sorumlu çalışanları için geliştirilmiştir; bu, sanayi, küçük bir işletme, otelcilik sektörü ya da bir ofis için geçerli olabilir.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ
İş sağlığı ve güvenliği, işyerlerindeki çalışma sürecinin yürütülmesi sırasında sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak, oluşabilecek hasarların önüne geçmeye yönelik yapılan çalışmalardır.
YÜKSEKTE ÇALIŞMA EĞİTİMİ
Yüksekte çalışma eğitimi, mesleki eğitim kapsamında verilmesi gereken bir eğitim olmayıp işin gereği olarak yüksekte çalışılması gereken inşaat, depoculuk vb. işlerde fiili olarak çalışanlara özel olarak verilmesi gereken bir eğitimdir.